Om Johan Tiberg
Priser inkl. moms
Några av våra varumärken

Englesson möbler
String hyllsystem
Bröderna Anderssons soffor
Bröderna Anderssons soffor
HansK möbler
Rowico möbler
Stolab möbler
Hilding sängar
Mavis möbler
Swedese möbler
Abstracta/Voice möbler
Horreds möbler
Carl Malmsten möbler
Torkelson möbler
SMD Design

Om Johan Tiberg

Det började 1923. Tre bröder startade möbelbutik i en källarlokal på Bangatan 19 i Göteborg. Den ena brodern, Johan Tiberg, vår farfar, fick ge namn åt butiken. I början köptes halvfabrikat som  betsades i verkstan och kördes hem till kunderna med häst och vagn. Läs historien om hur det startade fram till idag.

Om Johan Tiberg

HUR DET STARTADE

Det var alltså 1923. Fem år efter kriget. De tre bröderna startade med inredning. Det var oerhört populärt med mörkbetsade trämöbler som beställdes trävita av snickare från trakten och som sedan betsades för hand i lokalerna där butiken ligger kvar än idag.

UTBUD DÅ

Vid sidan av trämöblerna såldes även mattor och lampor. Den mycket praktiska chaissloungen i metall och lös madrass blev ett vanligt och omtyckt alternativ till den traditionella soffan. Madrasserna syddes och stoppades för hand med tagel och bomullsvadd.

UTBYGGNAD

Allt eftersom verksamheten växte, utvidgades utställningslokalerna i huset. I tidigare speceriaffärer, lägenheter och tyglager gavs möjlighet att visa vackra och praktiska möbler för hemmiljö i större utsträckning.

På 90-talet blev det för trångt och för svårt att hålla ihop de olika utställningslokalerna som hade olika ingångar från gården. Då påbörjades en större ombyggnad av delar av fastigheten på baksidan av butiken, vilket resulterade i dagens nya receptionsdel och utställningsyta i 5 våningar.

UTBUD IDAG

Idag jobbar vi fortfarande uteslutande mot hemmiljö. Även idag erbjuder vi ett stort sortiment av snygga och prisvärda kvalitetsmöbler, för dig som uppskattar ett unikt utbud och personligt engagemang. Vi har dock lagt tillverkningsdelen bakom oss och har valt att samarbeta med många av marknadens ledande leverantörer istället.

På Möbelhuset Johan Tiberg hittar du allt ifrån tidlösa klassiker och exklusiv design till dagens moderna favoriter. Då vi är helt fristående från olika möbelkedjor kan vi välja fritt vad som skall finnas i vårt sortiment.

AFFÄRSIDÉ

Vi erbjuder moderna kvalitetsmöbler och attraktiva varumärken med ett personligt engagemang. När du besöker vår butik så hoppas och tror vi att du känner att historien finns i väggarna och att den familjära känslan lever kvar. Det är delvis det som gör oss unika och det är vi stolta över.

Varmt välkommen önskar vi på Möbelhuset Johan Tiberg - Göteborgs största fristående möbelhus.

om johan tiberg

swedese, 2141

brunstad, 2068

tibergs, 2139

swedeses, 2030

bröderna, 2724

järnforsen, 2988

interface, 3097

englesson, 3113

hjort, 3127

dienne, 3919

carl, 4122

bellus, 4125

selva, 4283

skalma, 4501

vilmers, 4711

sits, 5685

conform, 6283

furninova, 6484

Design & funktion DINA VAL Copyright © Tibergs Möbler 2012-2016

* PRISGARANTI INNEBÄR ATT OM DU HITTAR SAMMA PRODUKT TILL ETT LÄGRE ORDINARIE PRIS NÅGON ANNANSTANS FÅR DU MELLANSKILLNADEN TILLBAKA. DETTA GÄLLER UNDER SAMMA FÖRUTSÄTTNINGAR UPP TILL EN MÅNAD EFTER BESTÄLLNING. (LÄS MER UNDER KUNDSERVICE.)
**FRAKTFRITT GÄLLER WEBORDRAR. FRAKTFRITT GÄLLER EJ VAROR UR VÅRT OUTLETSORTIMENT, REAVAROR OCH VAROR FRÅN VÅR UTSTÄLLNING. FÖR OUTLETVAROR, REAVAROR OCH UTSTÄLLNINGSVAROR ÄR DET ENDAST HÄMTNING I BUTIKEN ALT. BETALLEVERANS INOM STORGÖTEBORG. (LÄS MER UNDER KUNDSERVICE).

Välkommen till Tibergs Möbler och Interiör på nätet och i centrala Göteborg. Soffor, sängar, fåtöljer, matbord, soffbord, hatthyllor, bäddsoffor online.